Funerair erfgoed

De gemeentelijke erfgoedorganisatie ZOLAD+ is sinds vorig jaar bezig met het inventariseren van de belangrijkste graven van de begraafplaatsen in de gemeente. Daarvoor is ook beroep gedaan op Heemkunde Kanne. Mathieu Gijbels en Paul Vrijens hebben afgelopen jaar samen met Nancy Görritz de begraafplaatsen in Kanne onder de loep genomen. Zij hebben de waardevolle graven beschreven en gefotografeerd. Daarnaast is ook achtergrondinformatie over de geschiedenis van het kerkhof, het graf en de begraven persoon opgezocht. Al deze gegevens worden nu ingevoerd in een databank (http://www.erfgoedplus.be) en zullen later voor iedereen via deze databank van de overheid toegankelijk zijn.
In het najaar 2015 hebben Mathieu en Paul de gegevens volledig ingevoerd en toegankelijk gemaakt. In het voorjaar is er met ZOLA+ een samenkomst op de begraafplaats om te zien welke graven voor de gemeente de moeite van het bewaren waard zijn.
Achteraf heeft de gemeente een andere werkwijze gekozen en is van dit project niets meer vernomen, althans wij hebber niets meer van gehoord.