Ging jij ook op vakantie met “de ziekenkas” ?

Was jij ook één van de zovele jongens en meisjes die tijdens de zomervakantie voor tien dagen op vakantie mochten vertrekken met “de ziekenkas” ?
Als je was ingeschreven kregen je ouders kort voor vertrek een “kartonnen” reiskoffer, die je dan best met een grote riem of een koord samenbond. Voor de heenreis ging dat meestal nog redelijk, maar naarmate “het kamp” vorderde verloor deze kartonnen valies aan stevigheid, en het inpakken voor de thuisreis was dan ook niet altijd even evident.
Eertijds trokken we naar Middelkerke, Westouter, Mariakerke of Heer-sur-Meuse in België, of naar Fiesch of Maloya in Zwitserland. En misschien vergeten we hierbij nog een aantal bestemmingen.
Heb jij daarvan nog foto’s, of wil je nog herinneringen over die vakanties met ons delen, dan is elke informatie van harte welkom.
In dit geval hebben we het over de Christelijke Mutualiteit , CM, die vandaag de dag nog steeds jongeren-vakanties inricht onder de naam Kazou. Maar wellicht waren er ook bij andere ziekenfondsen gelijkaardige mogelijkheden. Ook die informatie vernemen we graag.
Voor een goed begrip, rekening houdend met de wetgeving inzake privacy, gaat onze vraag eerder over vakanties van langere tijd geleden.

9 gedachten over “Ging jij ook op vakantie met “de ziekenkas” ?”

 1.  

  Dit zijn toch niet allemaal jongens van Kanne, niet?
  Als ik mij niet vergis zie ik drie jongens van Membruggen: Luc Thijs, Justin Festjens en Joseph Noelmans.

  •  

   Goedemorgen Marcel,

   Dat is juist. Ik denk dat die vakanties toen inderdaad per "gouw" of "afdeling" georganiseerd werden. Tijdens de vakanties die ikzelf ook meemaakte waren er altijd leeftijdsgenoten van Kanne, Vroenhoven, Riemst, Vlijtingen, Membruggen voor zover ik me herinner. Waarschijnlijk nog enkele andere dorpen uit de huidige fusie Riemst.

   Groeten,
   Guido

 2.  

  De "kampleider" op de foto - staande uiterst links - is Piet Thijssen van Tongeren. Tijdens zijn beroepsloopbaan leerkracht in het OLV-College van Tongeren.
  Ivo Thys

 3.  

  Beste,

  Mooie foto, en ik was er ook bij! Ad L'Espoir, links onder naast Johnny Gilson en Guido Schepers.
  Ik heb de reis naar Mariakerke en Fiesch gedaan , samen met verschillende dorps en leeftijdsgenoten, die er op deze foto ook bij staan.
  Dat was een hele mooie tijd.

  groeten Ad L'Espoir

 4.  

  Mooi initiatief weer! Misschien ook wel ‘s leuk om een herinnering aan de ‘kampen’ van COCK te wijden: Holzgau, Elmen, Comblain, Sainte Marie sur Semois, etc. Toch wel iets waar Kanne anders ins was dan andere dorpen/ jeugdverenigingen. Zowel voor de deelnemers maar ook voor de organisatoren ( volledig eigen Kanners volk!) een mooi souvenir!

 5.  

  Foto's heb ik niet (meer), maar ik (lichting 1953,Veldwezelt) was in Westouter en Heer-sur-Meuse als 12- en 13-jarige en naar het buitenland met de veertienjarigen naar Schwarzsee. De herinneringskoebel zou nog best op een zolder kunnen liggen.

Reacties zijn gesloten.