Tentoonstelling “Kanne, 1939-1945, van mobilisatie tot bevrijding”

fort eben-emaelingestorte brug WO IIDSC_0772
Tijdens het hemelvaartweekend 2015 houden wij onze tweejaarlijkse tentoonstelling, die ditmaal volledig in het teken zal staan van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto’s, filmfragmenten, getuigenverslagen en memorabilia zullen bij deze overzichtstentoonstelling getoond worden.
Onze dorpsgenoot Jean Geelen heeft een aantal interviews gefilmd en gemonteerd in een video van 30 minuten: 80-plussers spreken onbevangen over hun jeugdervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Deze video is in de zaal te bekijken.
Bovendien werkte Heemkunde Kanne ook weer een rijkelijk gedocumenteerd boekje uit, dat tijdens de tentoonstelling te koop wordt aangeboden. In dit boekje vind je ook de neerslag van een aantal interviews en gesprekken, die we de laatste jaren hebben gehouden met onze oudere dorpsgenoten, getuigen van de Tweede Wereldoorlog in Kanne en omgeving.
Je kunt ons gewoontegetrouw vinden in de lokalen onder de Sint-Hubertuskerk van Kanne. De tentoonstelling is geopend donderdag 14 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei telkens van 13.00 uur tot 18.00 uur.  Er is ook gelegenheid om bij een stuk Kannerse vlaai en een drankje jouw eigen herinneringen of getuigenis over deze periode te delen met anderen. We serveren zelfs een aangepast bier: Oud-Strijder, een bier dat het zal maken.
Mocht je intussen denken dat je misschien wel een bijdrage kan leveren aan onze kennis van deze periode in de vorm van foto’s, een verhaal, een aandenken, aarzel dan niet om ons te contacteren.  Als je ons op een of andere manier kunt en wilt helpen, graag!
Ook zorgen wij voor een wandeling in het oorlogsgebied (Brug Kanne, Bunker O, Norcross-monument, Grenadiersmonument in Emael en Fort Eben-Emael).
Wij hopen jullie weer talrijk te mogen begroeten op dit heemkunde-evenement.