Schilderachtig Kanne in potlood en penseel

De volgende tweejaarlijkse tentoonstelling van Heemkunde Kanne, in mei 2019, zal als thema hebben “Kanne, in tekeningen en schilderijen”.
Heemkunde Kanne is door de jaren heen in het bezit gekomen van een aantal schilderijen en tekeningen van ons mooie dorp. Het zou natuurlijk jammer zijn dat deze werken in ons archief opgeborgen worden waar niemand ze kan zien.
Daarom willen we deze tentoonstelling organiseren en tijdens dit evenement ook wat uitleg geven over het werk op zich, over de auteur ervan , en misschien wel het verhaal vertellen dat erachter schuil gaat. Ook zullen we er foto’s van de huidige situatie bijvoegen.
Uiteindelijk is het ook de bedoeling, net als bij voorgaande tentoonstellingen, hier ook een boekje over uit te geven, in dit geval als het ware een catalogus van de getoonde werken.
Maar meer nog, wij zouden dit niet alleen willen doen met de werken die inmiddels in ons bezit zijn. Zo veel schilderijen heeft Heemkunde ook niet. Maar misschien heeft U thuis ook nog een tekening of schilderij van een stukje van ons dorp en onmiddellijke omgeving, en bent u wel bereid om mee te werken aan de tentoonstelling.
Is dat zo, dan mag je altijd een seintje geven aan een van de medewerkers van Heemkunde Kanne. Wij brengen graag een bezoekje bij je thuis om het werkje te bekijken, eventueel er een foto van te maken, en misschien verder af te spreken of het werk mag tentoongesteld worden.
Wij horen het graag van je.

Hierbij alvast enkele voorbeelden.