Geslaagde tentoonstelling Kanne na WO II

Tijdens de kruisdagen vóór Hemelvaartsdag hebben de bestuursleden van Heemkunde Kanne hun tweejaarlijkse tentoonstelling opgebouwd. Daarbij hebben zij veel aandacht besteed aan de voorwerpen van het dagelijks leven. Dat bleek een schot in de roos want, ondanks de drukkende hitte, waren toch meer dan 350 enthousiaste bezoekers op onze tentoonstelling. Op maandagmorgen hebben de 3e en 4e klas en daarna de 5e en 6e klas van de VBS Jekerdal een bezoek gebracht. Zij vonden o.a. het speelgoed van hun (groot)ouders, de kleding en het vriendenboekje geweldig.

Wij zijn alle bezoekers van onze gratis tentoonstelling bijzonder dankbaar voor hun bezoek en hun consumptie(s). Mede daardoor konden wij dit realiseren en kunnen wij in de toekomst weer een tentoonstelling opbouwen. Niet dat wij geen ideeën hebben over toekomstige onderwerpen, maar u mag natuurlijk altijd onderwerpen aandragen. Dan kunnen wij zien of daarvan voldoende gegevens en materiaal kunnen gevonden worden.
In het volgende (juni)nummer van Heemkunde Kanne komen we uitgebreid terug op de tentoonstelling.

Het boekje van deze tentoonstelling (Kanne 1945-1965. Herstel na 5 jaar oorlog) met vele foto’s en interessante teksten  kan nog altijd gekocht worden tegen de democratische prijs van 6 euro voor 70 bladzijden lees-  en kijkplezier. Spreek maar een van de bestuursleden aan of zend een email naar Heemkunde Kanne.