Heemkunde Kanne krijgt in 2015 cultuurprijs gemeente Riemst

 “Het moet niet altijd muziek zijn, misschien mag het ook eens historiek zijn voor de cultuurprijs en waarom dan niet kiezen voor Heemkunde Kanne. Sinds (1999) meer dan 10 jaar actief in en voor Kanne en omgeving telt deze vereniging ruim 200 leden. Elk jaar worden er 4 nummers van het tijdschrift gepubliceerd en lezingen, ledenvergaderingen, Toponymie, wandelingen en uitstappen georganiseerd. Tweejaarlijks wordt er in het Hemelvaartweekend een tentoonstelling (onderwijs, W.O. I, Albertkanaal) georganiseerd , in 2015  was de Tweede Wereldoorlog het thema.
In 2014 stond Heemkunde mee aan de wieg van de herdenking van de moord op Anna Reggers en Jean Derriks (18-8-14) en voor de bijhorende theaterwandeling stond Heemkunde in voor de historische inbreng en fungeerde eveneens als medeorganisator. Ook bij GOGRI draagt Heemkunde steevast zijn steentje bij als bewijs hiervan: artikels in het tijdschrift en in 2014 de bijdrage aan de prachtige tentoonstelling over W.O. I. en de publicatie van het boek getiteld “Aan mijn geachte familie – 500 Riemstse soldaten in de Grote Oorlog”. Kortweg redenen te over om deze vereniging eens in de bloemetjes te zetten.”

Zo werd onze vereniging genomineerd voor de prijs en dat heeft de jury ook zo gewaardeerd.
Op woensdag 21 oktober werd de prijs uitgereikt tijdens de jaarvergadering van de Cultuurraad. Voorzitter Frans Mourmans kreeg de prijs van deputé Igor Philtjens overhandigd.

Paul Vrijens

 

DSCF5551 - Copy

 

 

DSCF5559

2 gedachten over “Heemkunde Kanne krijgt in 2015 cultuurprijs gemeente Riemst”

  1.  

    Een mooie beloning voor een actief team. Doe zo voort.

Reacties zijn gesloten.